Waar kan de patiënt het best terecht voor een staaroperatie, het laseren van ogen, een kijkoperatie aan de knie of rimpelvullers? Het aanbod van particuliere klinieken groeit snel, maar hoe goed doen ze hun werk? Elsevier heeft dat onderzocht. Correct Vision blijkt het bovengemiddeld goed te doen en krijgt de hoogste beoordeling voor ooglaserbehandelingen en staaroperaties.

Het onderzoek ‘Beste klinieken 2017’ van Elsevier vergelijkt 217 particuliere klinieken in Nederland op tien verschillende behandelingen. Voor ooglaserbehandelingen en de behandeling van staar heeft Correct Vision de hoogste beoordeling gekregen: 4 bollen.

Hoogste score in Noord-Holland Noord
Correct Vision is de enige kliniek in Noord-Holland Noord die de hoogst mogelijke beoordeling heeft gekregen voor staaroperaties en ooglaserbehandelingen. Oogarts Eelco Busch reageert verheugd op de uitslag van het onderzoek. ,,Dit is een bevestiging dat we de zorg voor onze patiënten heel serieus nemen. Veiligheid staat bij ons voorop. We werken met een zeer ervaren team en hightech apparatuur, die minutieus wordt onderhouden. Een groot voordeel is ook dat Correct Vision onderdeel is van de afdeling Oogheelkunde in het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar. Dat biedt zekerheid. Maar het kan altijd nog beter. Dus gaan we dit onderzoek goed bestuderen om te kijken welke verbeterpunten er nog uit te halen zijn.”

Veiligheid van de patiënt
Het eindoordeel van Elsevier over de klinieken is volledig gebaseerd op de veiligheid van de patiënt. Er is beoordeeld in drie categorieën: de kwaliteit van de organisatie, het uitvoeren van behandelingen volgens protocollen en afspraken en voorwaarden voor een optimaal resultaat bij de patiënt. De uitvoering gaat over vragen of de kliniek kan aangeven hoe vaak een time-out plaatshad bij operaties om te checken of het om de juiste ingreep bij de juiste patiënt gaat. Of hoe vaak preventief antibiotica zijn toegediend indien noodzakelijk. Hiervoor scoort Correct Vision 4 bollen. Ook voor de voorwaarden voor een optimaal resultaat, de kwaliteit van de ingreep, scoort Correct Vision 4 bollen. Het volledige onderzoek is te lezen op elsevier.nl.

Maak gelijk een afspraak
Wilt u weten of uw ogen geschikt zijn voor een oogcorrigerende behandeling? Meld u nu bij Correct Vision aan voor een gratis Quickscan. Daarvoor kunt u ook ’s avonds terecht of tijdens het Open Huis zaterdag 18 maart 2017. Een Quickscan duurt 5 tot 10 minuten en is niet pijnlijk. Het is bedoeld om snel te ontdekken of een behandeling medisch haalbaar is. Bij een positief advies volgt een vooronderzoek. Dat duurt ongeveer anderhalf uur en kost € 95,-. We onderzoeken en meten uw ogen dan nauwkeurig. Aan de hand daarvan kunnen we bepalen welke behandeling voor u het meest geschikt is. Meld u hier aan voor een gratis Quickscan.