Na de INTRALASIK behandeling

Voordat u naar huis gaat, binnen 30 minuten, worden uw ogen onderzocht door de oogarts. U krijgt instructies over de nazorg en de afspraak voor controle de volgende dag wordt bevestigd. Ook krijgt u nog een extra instructiefolder mee. U krijgt een beschermbril op.

Begeleider mee
Zorg dat er iemand met u meerijdt, omdat u de eerste uren na de operatie niet altijd scherp kunt zien en u ook een beetje slaperig kunt zijn door het kalmerende middel dat u heeft ingenomen. Als u thuis bent, kunt u het beste de ogen 1 uur sluiten.

De nazorg thuis
Nadat de verdovingsdruppels uitgewerkt zijn, kunnen uw ogen gevoelig worden met wat lichtschuwheid. Het is van belang dat u rust neemt. Probeer de eerste dag uw ogen zo veel mogelijk gesloten te houden of slaap extra. De veiligheidsbril moet u de eerste 24 uur dragen en tijdens de eerste 4 nachten als u slaapt. Dit om te voorkomen dat u in uw ogen wrijft of er via kussens druk op komt. U moet om de 2 uur Pred Forte indruppelen. Ook moet u de voorgeschreven Tobradex druppels 3 maal daags gebruiken gedurende 1 week en de kunsttranen (Cellufresh druppels) naar behoefte. Laat in elk geval 5 minuten tijd tussen deze twee soorten druppels.

Controles
Controles worden daarna afgesproken, meestal de volgende dag, na 1 week en na 3, 6 en 12 maanden. Soms kan de oogarts extra controles nodig vinden. Ook als ú ongerust bent of klachten heeft, kunt u langskomen voor een extra check. Uiteraard behoort dat allemaal bij de gewone nazorg.

De nazorg is bij Correct Vision een belangrijk onderdeel van de procedure, want wondherstel is een individueel proces. Dat betekent dat er regelmatig gecontroleerd wordt. Gebruik van druppels is belangrijk. Correct Vision geeft u zo lang nazorg als nodig, maar gemiddeld is binnen het jaar, na 5 controles, de situatie stabiel genoeg. Mocht u om welke reden dan ook behoefte hebben aan een extra controle, dan wordt dat uiteraard afgesproken.

Een eventuele herbehandeling na een ooglaseroperatie wordt binnen de eerste 2 jaar gratis uitgevoerd.

Starterspakket
Voor elke behandeling krijgt u een pakket met alle nodige adviezen, afspraken, druppels en een beschermbril.

Druppels
Na elke refractiebehandeling, hetzij een operatie of een laserbehandeling, zult u druppels moeten gebruiken. We geven u voldoende medicijnen mee om de gewone behandelduur te overbruggen. Die zijn uiteraard bij de prijs inbegrepen. Mocht u om andere redenen dan de behandeling zelf (zoals bijvoorbeeld bij glaucoom of droge ogen) meer druppels nodig hebben, dan regelt u die wel zelf via uw apotheek. Correct Vision is in dat geval niet verantwoordelijk voor eventuele extra onkosten.