Correct Vision maakt via de bijlage van de Telegraaf genaamd Oog in Beeld, met trots kenbaar dat men de nieuwe INTRALSIK behandeling in huis heeft.

Correct-Vision-Telegraaf-Intralasik-mesvrijDe naam voor deze behandeling is afkomstig van het laserapparaat wat bij deze behandeling wordt gebruikt: de revolutionaire en innovatieve Intralase FemtoSecond Laser.

INTRALASIK is een totaal mesvrije procedure met minder risico’s dan bij de traditionele LASIK behandelmethode, zoals verricht in de meeste andere laserklinieken. De Intralase FemtoSecond Laser maakt met microprecisie de eerste stap in de constructie van het hoornvliesflapje.

Met de LASIK methode wordt het hoornvliesflapje door middel van een mechanisch microkeratoom, een soort scheermesje, gemaakt. Hoewel de LASIK methode goed is, worden eventueel optredende complicaties doorgaans veroorzaakt door het microkeratoom.

De INTRALASIK methode, de veiligste refractiemethode van deze tijd, is hierdoor wereldwijd de gouden standaard voor laserbehandelingen geworden.