Projectomschrijving

Je kunt altijd bellen als er iets voor je gevoel niet lekker zit

,,Op 5-jarige leeftijd ging ik steeds dichter bij de televisie zitten, waarop mijn ouders besloten m’n ogen in het ziekenhuis aan een onderzoek te onderwerpen. Ik bleek bijziend te zijn. Aanvankelijk was de afwijking niet groot, maar in een periode van ongeveer 12 jaar zijn mijn ogen sterk achteruit gegaan. Toen ik 17 was, waren ze gestabiliseerd bij een afwijking van – 8 aan beide ogen en wilde ik me laten behandelen.

Laseren of lensimplantaten
Twee jaar later trok ik de stoute schoenen aan en liet ik, na het bezoeken van een voorlichtingsavond, een vooronderzoek doen. Hieruit kwamen twee mogelijkheden: laseren of lensimplantaten. Na overleg met de arts koos ik Artiflex.

Op de dag van de behandeling van mijn eerste oog had ik alle vertrouwen in een goede afloop. Ik vond het geruststellend dat ik de behandelend arts al eerder had ontmoet en hij toen al mijn vragen had beantwoord. Alleen was ik nog nooit onder narcose geweest, dus dat was even spannend. Ruim een half uur later kwam ik bij en voelde ik me al snel goed. Binnen een uur na de behandeling stond ik alweer buiten.

Twee weken later was mijn andere oog aan de beurt
Een dag later mocht het kapje van mijn oog. Tot mijn verbazing was het zicht al heel goed. Ook op de controle bleek alles goed. Twee weken later was mijn 2e oog aan de beurt, dit keer was echt alle spanning weg en keek ik zelfs een beetje uit naar de behandeling. Ook de tweede keer geen last van de narcose gehad en dag na de operatie al goed zicht.

De behandeling is nu krap een half jaar geleden en ik heb slechts een kleine afwijking van +0.25 aan beide ogen: perfect dus! Ik ben uiterst tevreden met de manier waarop ik ben ontvangen en behandeld. Ook ben ik uiterst tevreden over de nazorg die Correct Vision biedt: je kunt altijd bellen als er iets voor je gevoel niet lekker zit of als je vragen hebt en op de vaste controles word alles weer gecheckt. Dit geeft toch een veilig gevoel.’’