Projectomschrijving

Tijdens het vooronderzoek verdwenen de zenuwen al snel

,,Ik droeg al 20 jaar een bril voor in de verte te kijken, maar de afhankelijkheid daarvan begon met steeds meer te irriteren. Beslagen glazen tijdens het hardlopen, het zoeken naar mijn gezin op het strand -zonder bril, omdat ik wilde zwemmen-, maar ook het uitzoeken van een nieuwe bril zonder dat ik echt kon zien of hij me wel staat.

Ik durfde niet

Al een paar jaar liep ik met het idee om mijn ogen te laten behandelen, maar dan hoorde ik weer een negatief verhaal en durfde ik niet. Eind december 2009 was ik net 40 geworden en had ik zoiets van: nu of nooit en gaf ik me op voor het vooronderzoek.

Tijdens het vooronderzoek verdwenen de zenuwen al snel. De manier waarop mijn ogen werden onderzocht en hoe alles werd besproken vond ik erg fijn. De medewerkers waren serieus en namen echt de tijd voor me. Ik was blij om te horen dat ik in aanmerking kwam voor de INTRALASIK-behandeling. Deze is vrijwel pijnloos en geeft snel resultaat. Na overleg met mijn man, besloot ik door te zetten.

Behandeling ging ontzettend snel Ik was gespannen voor de behandeling. Het gaat toch om je ogen. Maar de behandeling ging ontzettend snel en verliep erg prettig. De chirurg vertelde precies wat hij deed en dat vond ik fijn. Na de operatie kon ik zelfs al van een kleine afstand klokkijken!

Eenmaal thuis moest ik mijn ogen druppelen. Dat was even wennen, maar lukte al gauw. Zo’n drie uur lang had ik last van brandende ogen, maar dat hoort erbij en is gauw over. Tot mijn grote verbazing kon ik die middag al in de verte zien en ’s avonds zag ik zelfs de tijd op mijn wekkerradio!

Ik voel me veel vrijer

De eerste week na de behandeling is zo bijzonder en zo genieten. Nu, drie maanden later, lijkt het alsof ik nooit een bril heb gedragen. Ik voel me veel vrijer en ben zo blij dat ik de stap genomen heb. Als ik nog een paar jaar had gewacht, had ik daar zeker spijt van gehad.’’