Projectomschrijving

Een gelukje dat ik niet helemaal op ‘nul’ zit, want anders had ik een leesbril nodig

,,Sinds m’n achtste jaar was ik bijziend met een zeer sterke cilinderafwijking. Door de jaren heen werden de glazen van mijn bril steeds sterker, maar vanaf mijn zestiende droeg ik contactlenzen die ik zelf had opgespaard. Nu ben ik 50 jaar en is mijn zicht geweldig!

In één woord fantastisch!
In december 2007 ben ik namelijk geopereerd door dokter Meriwani en werd in beide ogen een zogenaamde Torische Artisan-lenzen geïmplanteerd. Het resultaat is in één woord fantastisch!

Voor de operatie had ik zowel links als rechts -6 met een cilinder van -4.25. Nu heb ik in beide ogen nog maar -0,50 en alleen links een cilinder van slechts 0,50. Een gelukje dat ik niet helemaal op 0 zit, want anders had ik een leesbril nodig. Nu blijf ik nog een klein beetje bijziend, zodat ik alles goed kan lezen.

Een heel gelukkig mens
Sinds de operatie word ik iedere dag wakker in een nieuwe wereld. En ook tijdens het zwemmen, mijn hobby, kan ik alles weer perfect zien! Ik ben een heel gelukkig mens dat ik dit heb mogen ondergaan met zo’n fantastisch resultaat.”