Projectomschrijving

Ook tijdens vakanties en m’n favoriete sport duiken geniet ik van mijn lens- en brilloze bestaan

,,In 1995 ben ik voor het eerst met Correct Vision in contact gekomen. Ik zag een advertentie in de krant staan en heb de stoute schoenen aangetrokken. Ik had -8,5 en kon me een leven zonder lenzen of bril eigenlijk niet voorstellen.

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten in het ziekenhuis is alles heel goed uitgelegd. Ook de risico’s werden besproken. Uiteindelijk is gekozen voor een ooglaserbehandeling. In eerste instantie was ik heel gelukkig met het resultaat. Jammer genoeg was m’n sterkte binnen vier maanden teruggelopen naar -3 en moest ik toch weer een lens in. Correct Vision pakte het heel goed op: ik kreeg kosteloos een nieuwe behandeling. Maar ook toen werd m’n zicht binnen een aantal maanden minder. Op dat moment besloot ik dat het even genoeg was.

Technieken verder ontwikkeld
Vorig jaar begon het toch weer te kriebelen en heb ik contact gezocht met Correct Vision. De technieken zijn in de afgelopen tien jaar immers ook verder ontwikkeld. Zo kwam ik weer in contact met dr. Meriwani. Hij adviseerde me na uitgebreid onderzoek om niet nog een keer te laseren, maar te kiezen voor een Artiflex implantaat lens. Een groot voordeel is dat deze techniek een kleiner wondje achterlaat dan een Artisan lens. Bovendien zou het minder pijnlijk zijn en in mijn geval beter resultaat boeken. Ik had en heb een blind vertrouwen in dr. Meriwani.

In januari hebben ze onder volledige narcose eerst m’n ene oog gedaan, in maart het tweede oog. De ingreep is me meegevallen, voor en na de ingreep ben ik heel goed verzorgd en het resultaat is super. De behandeling kost veel geld, maar ik vind het zeker de moeite waard. Het is heerlijk om zo in m’n bed te kunnen stappen zonder eerst m’n lenzen uit of m’n bril af te doen. Ook tijdens vakanties en m’n favoriete sport duiken geniet ik van mijn lens- en brilloze bestaan.’’