Na de PRK ooglaserbehandeling

Voordat u naar huis gaat, krijgt u instructies over de nazorg en de afspraak voor de eerste controle wordt bevestigd. U krijgt een zonnebril mee. Ook ontvangt u nog een extra instructiefolder. Zorg dat u met een begeleider meerijdt, omdat u de eerste uren na de operatie niet scherp kunt zien en ook een beetje slaperig kunt zijn door de morfinetabletten die u heeft ingenomen.

Pijnstillers
De behandeling zelf doet geen pijn. Ongeveer twee uur na de behandeling komt de pijn op, maar deze is met behulp van de pijnstillers (eerst Morfine, later Paracetamol of Indomethacine) meestal redelijk te bestrijden. Na 1 à 2 dagen is de ergste pijn over. Het koelen van u ogen met een koude gelbril kan plezierig zijn. Wees voorzichtig dat u deze niet bevroren aanbrengt. Rust en gedempt licht is aan te bevelen.

De nazorg thuis
Het is van belang dat u direct na de behandeling rust neemt. Probeer de eerst dag uw ogen zo veel mogelijk gesloten te houden of slaap extra. De oppervlakkige laag van het hoornvlies is na twee tot vier dagen genezen; bij uitzondering kan deze genezing wat langer duren. Gedurende de genezingsfase is meestal enige lichtschuwheid en een stroef gevoel in het oog aanwezig. Een zonnebril kan deze klachten verminderen.

Kunsttranen
De voorgeschreven Tobradex druppels moet u gedurende 4 dagen driemaal daags gebruiken in het behandelde oog. Tevens krijgt u een flesje kunsttranen (Cellufresh druppels). Deze gebruikt u naar behoefte, direct na de behandeling tot eventueel enkele maanden daarna. Laat in elk geval 5 minuten tijd tussen deze twee soorten druppels.

Druppelen
De eerste controle is vier dagen na de behandeling. Hierna begint u te druppelen met FML druppels. Dit doet u vier tot acht weken, op advies van de oogarts. Verdere controles worden daarna afgesproken. Soms kan de oogarts extra controles nodig vinden. Ook als ú ongerust bent of klachten heeft, kan een extra check nodig zijn. Uiteraard behoort dat allemaal bij de gewone nazorg.

De nazorg is bij Correct Vision een belangrijk onderdeel van de procedure, want wondherstel is een individueel proces. Dat betekent dat er regelmatig gecontroleerd moet worden. Gebruik van druppels is belangrijk. Correct Vision geeft u zo lang nazorg als nodig, maar gemiddeld is binnen het jaar, na 5 controles, de situatie stabiel genoeg. Mocht u om welke reden dan ook behoefte hebben aan een extra controle, dan wordt dat uiteraard afgesproken.

Een eventuele herbehandeling na een ooglaseroperatie wordt binnen de eerste 2 jaar gratis uitgevoerd.

Starterspakket
Voor elke behandeling krijgt u een pakket met alle nodige adviezen, afspraken, druppels en een beschermbril.

Druppels
Na elke refractiebehandeling, hetzij een operatie of een laserbehandeling, zult u druppels moeten gebruiken. We geven u voldoende medicijnen mee om de gewone behandelduur te overbruggen. Die zijn uiteraard bij de prijs inbegrepen. Mocht u om andere redenen dan de behandeling zelf (zoals bijvoorbeeld bij glaucoom of droge ogen) meer druppels nodig hebben, dan regelt u die wel zelf via uw apotheek. Correct Vision is in dat geval niet verantwoordelijk voor eventuele extra onkosten.