Correct Vision zorgt ervoor continu op de hoogte te blijven van trends en ontwikkelingen op het gebied van laserbehandelingen en refractiechirurgie. Zo houden we de diverse wetenschappelijke onderzoeken naar presbyopie behandeling goed in de gaten en bezoeken wij hierover ook regelmatig congressen.

Presbyopie (ouderdomsverziendheid)
In de jaren dat de Excimerlaser de wereld heeft veroverd, is er enorme vooruitgang geboekt in veiligheid en voorspelbaarheid van refractiebehandelingen. Presbyopie, ofwel ouderdomsverziendheid, is echter nog niet of nauwelijks te voorkomen of te behandelen met refractiechirurgie. Momenteel zijn er diverse onderzoeken gaande die de mogelijkheden en behandelingen voor presbyopie onder de loep nemen. In enkele gevallen kan men overgaan tot refractieve lensvervanging, waarbij een multifocale lens in het oog wordt geïmplanteerd. Deze behandeling is echter geen algemene oplossing voor de grote groep leesbrildragers.

Congressen
De oogartsen van Correct Vision bezoeken regelmatig congressen over de gehele wereld om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. Zo zijn er dit najaar congressen in het Zweedse Stockholm en in de Verenigde Staten waarbij o.a. de behandeltechnieken voor presbyopie zullen worden besproken. De resultaten van wetenschappelijk onderzoek zullen worden besproken en de voor- en nadelen van de verschillende technieken. Vanzelfsprekend zullen onze oogartsen uit Alkmaar daar ook bij zijn.

Via de Correct Vision Nieuwsbrief zullen wij u steeds op de hoogte brengen van alle nieuwe ontwikkelingen en andere nieuwtjes. Als wij u met behulp van nieuwe technieken beter kunnen behandelen, dan zullen wij u daar zeker over informeren!