Kleine afwijkingen in uw oog direct meebehandelen

Uw oog is uniek, als een vingerafdruk, met zijn speciale vorm en complexe karakteristieken. Kleine afwijkingen in de vorm van uw oog kunnen lichtverstrooiing veroorzaken, wat minder scherp zien tot gevolg heeft. Deze verstrooiingen veroorzaken namelijk een patroon in het oog, ook wel aberraties genoemd. Soms moeten deze aberraties meebehandeld worden bij een INTRALASIK of LASEK / PRK behandeling.

Uw gezichtsscherpte hoger dan tevoren met een bril of contactlenzen
Wavefront analyse is een gecomputeriseerde oogmeting waarbij niet alleen bijziendheid, verziendheid en astigmatisme wordt opgemeten, maar ook eventuele aberraties en verstrooiingen in het oog. Sinds eind 2000 is het mogelijk deze aberraties te meten met Zyoptix technologie van Technolas. Zyoptix is een geavanceerde lasertechniek als onderdeel van de Technolas Excimer Laser. De uitkomsten na een Zyoptix behandeling kunnen beter zijn dan met een ‘gewone’ laserbehandeling. De gezichtsscherpte na een dergelijke behandeling kan hoger zijn dan tevoren met een bril of contactlenzen. Deze verbeteringen zijn vooral te merken bij slechtere lichtomstandigheden, zoals bij schemer of in het donker.

3D-plaatje
Het Zyoptix systeem maakt opnames van duizenden punten op het hoornvlies, zodat er een driedimensionaal plaatje van de vorm en karakteristieken van uw hoornvlies ontstaat. Aan de hand daarvan kunnen wij een uniek behandelplan opstellen voor uw oog. Theoretisch is het zelfs mogelijk om de gezichtsscherpte beter te maken dan voor een mens gebruikelijk is.

Uw Zyoptix of Wavefront behandeling onder één dak
Uw oogcorrectie middels Zyoptix of Wavefront techniek gebeurt bij Correct Vision in de poli Oogheelkunde van het Medisch Centrum Alkmaar. Voorlichting, behandeling en nazorg gebeuren allemaal vanuit deze locatie, centraal gelegen in Noord-Holland. Zyoptix™ kan worden toegepast als een INTRALASIK, of LASEK / PRK procedure. Correct Vision heeft hier veel ervaring mee. Zie onderstaand meer informatie over de procedure van een Zyoptix™ en Wavefront behandeling.